اساسنامه گروه جهادی عاشورائیان

سَلام ُعَلی قلبِ زِینبِ الصَبور

امام علی (ع): آنگونه که یاری می کنید، یاری می شوید.


مقام معظم رهبری : آن جایی که حرکت و روح جهادی وجود دارد ، انسان در ایمان وآرمان و خدمت به دیگران حل می شود و خود را فراموش می کند. این روحیه را باید در جامعه تقویت کرد .(۸۲/۱۰/۱۴)


با اتکا به ذات اقدس اله و استعانت از امام عصر (عج) در جهت محرومیت زدایی در همه ی ابعاد فرهنگی ، آموزشی ، بهداشتی ، عمرانی به منظور ادای دین و تکلیف انسانی نسبت به انسان های مظلومی که در مناطق محروم و کم برخوردار زندگی می کنند ، همزمان با سالروز میلاد فرخنده اسوه ی صبر و استقامت،حضرت زینب (س) گروه جهادی سربازان حضرت زینب (س) تهران در بهار سال ۱۳۹۴ تاسیس گردیده است. این گروه یک موسسه ی مردمی و مستقل وغیر تجاری می باشد و به هیچگونه نهاد دولتی و غیر دولتی وابستگی ندارد و مجوز فعالیت خود را از بسیج سازندگی اخذ نموده است. فعالیت های جهادی در این گروه به صورت داوطلبانه و بر اساس احساس مسئولیت و بی تفاوت نبودن نسبت به همنوعان و همچنین تعهدات اخلاقی و تکلیف دینی بوده و بدون چشم داشت مادی و هیچگونه امتیاز یا سابقه ی استخدامی محسوب نمی شود. این گروه منبع مالی مستقلی نداشته و تمام سعی خود را در رساندن کمک های نیکوکاران و خیرین به نیازمندان و محرومین معطوف می دارد.

فصل اول :

(مقدمه)


گروه جهادی سربازان حضرت زینب (س) با رویکرد آسیب شناسی وارائه ی راهکار و زدودن محرومیت در همه ی ابعاد فقر فرهنگی و معیشتی ، ارتقای بهداشت و سلامت جسم و روان و ایجاد اشتغال زایی و  کار آفرینی با ۱۲۰ نیروی متخصص و متعهد مشغول به خدمات رسانی می باشد.

چشم انداز :


گروه جهادی طی دو سند چشم انداز ۳ ساله اهداف خود را پی ریزی نموده است که به شرح ذیل می باشد:

۱ – سند چشم انداز ۳ ساله اول (از بهارسال ۹۴  تا پایان سال۹۶) محرومیت زدایی در روستاهای  محروم منطقه ی هدف و خدمات رسانی به ۲۵روستا در بخش میربگ جنوبی ، اتیوند جنوبی از توابع نورآباد دلفان –استان لرستان که به لطف خداوند در پایان سال ۹۶ به ۱۰۰% اهداف در حوزه های آموزشی ، بهداشتی ، پزشکی ، عمرانی دست یافته است.

۲ – سند چشم انداز ۳ ساله دوم (از بهارسال ۹۷ تا پایان سال ۹۹) محرومیت زدایی در روستاهای  محروم منطقه ی هدف و خدمات رسانی از ۲۵روستا به ۱۰۰روستا در بخش میربگ جنوبی ، اتیوند جنوبی ، کاکاوند غربی ، کاکاوند شرقی  از توابع نورآباد دلفان – استان لرستان که به لطف خداوند در پایان سال ۹۹ به ۱۰۰% اهداف در حوزه های آموزشی ، بهداشتی ، پزشکی ، عمرانی ، دامپزشکی ، کار آفرینی دست یابد . ان شاءالله.


هدف کلان گروه جهادی ما:

( ارائه ی خدمات وتوانمند سازی روستاییان تا زمانی که یک فرد محروم در منطقه باقی نماند )

 


فصل دوم :

ساختار گروه


  1. مسئول گروه
  2. مسئول مالی
  3. مسئول انبار
  4. مسئول نقلیه
  5. مسئول روابط عمومی
  6. مسئول تدارکات و پشتیبانی
  7. مسئول تیم شناسایی 

کارگروه های تخصصی


  1. کارگروه فرهنگی و آموزش
  2. کارگروه پزشکی و بهداشت
  3. کارگروه رسانه
  4. کارگروه عمران
  5. کارگروه دامپزشکی
  6. کارگروه کارآفرینی
  7. کارگروه اردوهای زیارتی

فصل سوم :

شرح وظایف


مسئول گروه

مسئولیت کل گروه با مسئول گروه می باشد. کلیه ی تصمیم گیری های اصلی و راهبردی گروه ، انتخاب مسئولین واحد ها ، تقسیم وظایف ، برگزاری جلسات کارگروه ها ، پذیرش یا عدم پذیرش اعضای جدید ، اخذ حکم ماموریت ، بیمه کردن جهادگران صرفا درمدت زمان ماموریت، تامین منابع مالی ، ارائه ی گزارش عملکرد سالیانه ی کلیه ی کارگروه ها به اعضا و نیکوکاران گروه ، نظارت دقیق بر عملکرد کلیه ی امور مسئولین کارگروه های تخصصی بر عهده ی شخص مسئول گروه می باشد.

مسئول مالی


حساب مالی گروه به نام مسئول گروه و مسئول مالی که حساب دو امضاء می باشد که اسناد مالی و فاکتور ها ، برداشت ها ، پرداخت ها به صورت متناوب در گروه خیرین روزانه گزارش  داده می شود .

مسئول مالی موظف است تمامی اسناد مالی را به صورت مکتوب گردآوری نماید و در گزارش سالیانه ی گروه به صورت مستند بیلان مالی ارائه نماید.

مسئول انبار


تمامی اقلام اعم از تجهیزات پزشکی ، دامپزشکی ،آموزشی ، عمران ، آشپز خانه ،پشتیبانی اسکان و… بیت المال می باشد و از منابع مالی نیکوکاران خریداری شده است و یا اهدایی می باشد لذا مسئول انبار موظف است نهایت دقت عمل و نظارت کافی بر حفظ و نگهداری اقلام انبار جهادی را به عمل آورد.

مسئول انبار موظف است  لیست اقلام را در دفتر انبار ثبت نماید .

مسئول انبار موظف است تمامی اقلام را با نام گروه جهادی بارکد نماید.

مسئول انبار موظف است قبل از هر ماموریت جهادی انبار گردانی نماید .

مسئول انبار موظف است قبل از هر ماموریت جهادی اقلام مورد نیاز هر کارگروه را با اخذ امضاء و رسید تحویل نماید .

مسئول انبارموظف است بعد از هر ماموریت جهادی تمامی اقلام را از کارگروه های تخصصی تحویل  گرفته و در صورت کمبود یا نقص اقلام گزارش شفافی به مسئول گروه ارائه دهد.


(نکته: اگر اموال جهادی در حین ماموریت جهادی بر اثر سهل انگاری مسئول مربوطه دچار آسیب شود باید جبران خسارت از هزینه ی شخصی فرد مذکور صورت گیرد چرا که بیت المال می باشد.)


مسئول انبار موظف است با سرکشی و نظارت مرتب به محل انبار از صحت نگهداری اقلام جهادی اطمینان خاطر حاصل نماید.

مسئول انبارموظف است گزارش کامل از عملکرد و گزارش انبار گردانی را به مسئول گروه ارائه نماید.

مسئول نقلیه


مسئول نقلیه موظف است تمامی هماهنگی های قبل از اردو ، حین اردو را برای تامین وسیله ی نقلیه ی مورد نیاز جهت جابجایی جهادگران و همچنین انتقال تجهیزات و تدارکات را به مناطق هدف  را صورت دهد.

این هماهنگی ها شامل تامین وسایل نقلیه ،اتوبوس رفت و برگشت به مناطق هدف ،تامین مینی بوس برای انتقال جهادگران از شهر به روستای محل اسکان می باشد همچنین تامین وسایل نقلیه باربری .

مسئول نقلیه موظف است نسبت به ایمنی وسایل نقلیه و صحت سلامت جسمی و روانی رانندگان حین ماموریت اطمینان کامل کسب نماید.

مسئول نقلیه موظف است گزارش کامل از عملکرد همراه با اسناد مالی (هزینه های جاری خودروه های استجاری) را به مسئول گروه ارائه نماید.

مسئول تیم شناسایی


مسئول تیم شناسایی موظف است قبل از هر ماموریت نسبت به شناسایی مناطق هدف و گردآوری اطلاعات مورد نیاز اعم از آمار جمعیت روستایی ، پتانسیل مناطق ، آسیب ها  و… را طی گزارشی به مسئول گروه ارائه نماید.

مسئول تیم شناسایی موظف است که از هر کارگروه تخصصی یک نفر را در ماموریت شناسایی همراه داشته باشد. از کارگروه های عمران، پزشکی، آموزشی، دامپزشکی، کارآفرینی و اردوهای زیارتی حتما یک نماینده باید در ماموریت شناسایی حضور پیدا کنند.

مسئول تیم شناسایی موظف است جهت اسکان، ایاب و ذهاب، بیمه افراد، حکم ماوریت و امور مالی، با مسئولین مربوطه گروه جهادی از قبل هماهنگی های لازم را به عمل آورد.

مسئول تیم شناسایی موظف است فقط اقدام به شناسایی مناطق هدفی که مسئول اردو از قبل اعلام نموده، نماید.

مسئول تدارکات و پشتیبانی


مسئول تدارکات موظف است اقدام به خرید مایحتاج آشپزخانه و تدارکات پشتیبانی نماید.

این خرید ها شامل تدارکات و تجهیزات آشپزخانه برای اردوهای جهادی و اردوهای زیارتی می باشد.

مسئول تدارکات موظف است کلیه خریدها را همراه با اسناد مالی تحویل مسئول گروه نماید.

مسئول تدارکات موظف است از قبل نسبت به شناسایی بازارهای فروشی که با قیمت عمده و کیفیت خوب مایحتاج جهادی را تامین نماید، اقدام کند.

مسئول تدارکات و پشتیبانی موظف است تمامی اقلام مورد نیاز را قبل از اردو تهیه کرده و در اختیار اسکان و تیم آشپزخانه قرار دهد.

مسئول روابط عمومی


مسئول روابط عمومی موظف است تمامی ارتباطات گروه جهادی با اشخاص حقیقی و حقوقی و ارگان های مربوطه را ساماندهی نماید.

مسئول روابط عمومی موظف است اقدام به جمع آوری بولتن ها، تقویم جهادی، گزارش عملکرد، عکس ها و مستندات جهادی، شماره تماس اعضای گروه نماید.

مسئول روابط عمومی موظف است در صورت درخواست هر کارگروه یا خیرین یا ارگان های مربوطه با هماهنگی مسئول اردو مستندات جهادی را در اختیار آنان قرار دهد.

مسئول روابط عمومی موظف است اطلاع رسانی جلسات جهادی، همایش ها، زمان برگزاری اردو را از طریق شبکه های مجازی یا سامانه پیامکی یا به صورت تلفنی انجام دهد.

مسئول روابط عمومی موظف است حین ارتباط با اشخاص یا ارگان ها نسبت به معرفی گروه وتاریخچه عملکرد گروه جهادی همراه با معرفی سایت گروه و کانال های ارتباطی اعم از: آدرس سایت جهادی، شماره تماس روابط عمومی و id کانال های مجازی جهادی اقدام نماید.

مسئول روابط عمومی موظف است فقط در چارچوب اطلاعت مذکور اطلاع رسانی نماید.

فصل چهارم :

► کارگروه های تخصصی ◄


کارگروه فرهنگی و آموزشی


این کارگروه متشکل از اساتید آموزشی ، دبیران مجرب مدارس تهران ، مدیران بازنشسته ی مراکز آموزشی و معاونین آموزشی مدارس و اساتید دانشگاه می باشد.

تهیه ی محتوا و درسنامه برای ارائه در روستا ها ،تشکیل جلسات هم اندیشی ،برگزاری یادمان ها و مراسمات مختلف از قبیل اعیاد مذهبی و عزاداری ها ، زنده نگهداشتن یاد شهدا ، برگزاری نمایشگاه درزمینه های فرهنگی و هنری بر عهده ی این کارگروه می باشد.

وظیفه ی اصلی این کارگروه طراحی و ارائه برنامه های آموزشی و فرهنگی مطابق با اهداف گروه و متناسب با نیاز افراد منطقه ی مورد مطالعه است.

برنامه ریزی آموزشی و ارتقاء دانش سازمانی اعضاء گروه نیز برعهده این واحد می باشد ، اعضای تیم آموزش می بایست با تنوع کار های فرهنگی و تاثیر گذاری آن در ذهن مخاطبین و مبانی اعتقادی دین مبین اسلام وتکنیک های آموزشی و مخاطب شناسی آشنایی کامل داشته باشند.

در راس این کارگروه مسئول آموزش می باشد که مستقیما زیر نظر مسئول اردو فعالیت می نماید.



کارگروه پزشکی و بهداشت

تیم بهداشت متشکل از پزشکان عمومی، زنان ، فوق تخصص اطفال ، فوق تخصص قلب و عروق ، فوق تخصص پوست ، فوق تخصص گوارش و…پزشکان داروسازی ،  داندانپزشک و جراح فک و دهان و… پرستاران ، امداد گران ، بهیاران ، تکنسین های داروخانه و دستیار دندانپزشک و… که ۴۰ نفر نیروی متخصص و متعهد جهادی را شامل می شود.

کارگروه بهداشت در تمامی روستا های منطقه ی هدف ابتدا اقدام به پایش که شامل : تست قند ،فشار خون، قد، وزن ، استعلام سابقه ی بیماری و تشکیل پرونده ی پزشکی برای هر فرد روستایی می نماید.

سپس با ارجاع به پزشک متخصص و ارجاع نسخه به داروخانه ی سیار داروی مورد نیاز، رایگان در اختیار بیماران قرار می گیرد.


(نکته : درصورتی که بیماران نیاز به دریافت خدمات تخصصی تر یا عمل جراحی یا آزمایش های خاص باشند تحت شرایط خاصی به مراکز بیمارستانی تخصصی استان های همجواریا شهر تهران اعزام می گردندکه در تمامی مراحل اعم ازهماهنگی ایاب ذهاب ، اسکان و مراحل درمانی  ، تیم پزشکی جهادی در کنار آنان می باشد . لازم به ذکر است هزینه ی این بخش توسط نیکوکاران گروه تامین می گردد.)


در بخش دندانپزشکی با شعار پیشگیریبهتر از درمان است ، این تیم با آموزش بهداشته دهان و دندان از طریق بسته های آموزشی و تصویری ، توزیع مسواک و خمیر دندان ، وارنیش فلوراید تماما طبق استاندارد های وزارت بهداشت و تحت نظارت بخش دهان و دندان این وزارت خانه صورت می گیرد.


در بخش درمانی ، تمامی بیماران مناطق هدف تحت معاینه ی اولیه قرار گرفته سپس برای کشیدن و ترمیم و … در همان روستا با تجهیزات دندانپزشکی سیار تحت درمان قرار می گیرند.


کارگروه رسانه



این گروه متشکل از تیم مستندسازی وعکاسی ، گروه فیلم برداری وتدوین گران و طراحان سایت جهادی می باشد این گروه در تمامی اردوها و ماموریت ها اعم از شناسایی ، ماموریت های جهادی، اردوهای زیارتی همراه کار گروه های تخصصی می باشد.

گروه مستند ساز در حین ماموریت های جهادی اقدام به تهیه ی عکس و فیلم همراه با گزارش از تمامی ماموریت ها نموده و سپس برای حفظ آثار ابتدا مستندات را آرشیو می نماید و یک نسخه جداگانه در هارد گروه جهادی ذخیره می نمایند .

تمامی مستندات باید بر اساس زمان برگزاری اردو طبقه بندی شود و هر کارگروه فایل جداگانه ی مستند داشته باشد.

در پایان هر ماموریت این کارگروه موظف است چند تیزر و فتوکلیپ و کلیپ ارائه نماید.

این گروه یک مستند تصویری از عملکرد کلیه ی کارگروه ها برای یک سال باید تهیه کند و بعد از نمایش آرشیو نماید.


(نکته : کارگروه مستند سازی موظف می باشد تمامی عکس ها و تصاویر ، کلیپ های گروه جهادی را همراه با ثبت آرم گروه جهادی منتشر نماید و جهت جلوگیری از هرگونه مستندات گروه جهادی از ارائه ی فیلم و عکس خام جدا پرهیز نماید.)


مدیریت سایت گروه جهادی

طراحی سایت ، تهیه محتوا ، به روزرسانی سایت ، پرداخت هزینه سالیانه سایت و ارتقاء سایت با برنامه های نرم افزار به روز و مدرن ، پاسخگویی به ایمیل های دریافتی در جهت ارتباط بیشتر گروه جهادی با کاربران فضای مجازی بر عهده ی مدیر سایت گروه جهادی می باشد.


کارگروه کار آفرینی

 


عصاره ی کار آفرینی درک و بهره برداری از فرصت هاست.

کار آفرینان کسانی هستند که اقتصاد سازمان ها را زنده می کنند.

شعار گروه کار آفرینی جهادی ما(فرصت جویی و فرصت پروری = کارآفرینی و اشتغال زایی)

تمامی خدماتی که در غالب پروژه های عمرانی ، خدمات پزشکی ، فعالیت های آموزشی ، اردو های زیارتی بستری است برای ایجاد اعتماد و نفوذ در روستاهایی که از بیکاری رنج می برند و با پدیده ی مهاجرت قشر جوان به شهر ها مواجه می باشند ،لذا گروه جهادی ما با ارائه ی خدمات ذکر شده بسترمناسبی را برای ایجاد اشتغال و کارآفرینی در روستا ها فراهم نموده است.

ایجاد کارگاه خیاطی در یک روستای محروم ۵۰ نفر از زنان روستا را وارد چرخه ی تولید نموده است .

ایجاد کارگاه گلیم بافی ۳۰ نفر از زنان یک روستای محروم را وارد چرخه ی تولید نموده است.


(نکته : استفاده مواد اولیه بومی، استعداد یابی ، پیشینه تاریخی آن محصول در روستا و… موارد بسیار با اهمیتی می باشد که کارگروه کارآفرینی جهادی ما در ایجاد این دو کارگاه مورد نظر قرار داده است.)


رابطه بین کار آفرینی و نوآوری :


  1. معرفی یک کالای جدید
  2. به کارگیری یک شیوه ی جدید برای تولید یک محصول قدیمی
  3. ایجاد یک بازار جدید برای یک محصول موجود
  4. کشف و به کارگیری یک منبع جدید برای تامین مواد اولیه
  5. ایجاد یک ساختار جدید برای یک صنعت جدید
  6. کاهش وابستگی
  7. ارتقاء ایمنی و سلامت
  8. جرئت ریسک کردن
  9. آینده نگری کردن
  10. ارزش آفرینی
  11. پیشرو بودن
  12. کاهش زمان انجام کار
  13. دسترسی  آسان

کارگروه اردوهای زیارتی

 


این گروه با هدف ارتقاء بینش و بصیرت وحب اهل بیت (ع) عاشقان حرم علی ابن موسی الرضا (ع) را در پایان اردوی بهار و تابستان (سالی ۲ بار) اعزام به مشهد مقدس می نماید و همچنین سالی یک بار عاشقان حرم سیدالشهدا (ع) را راهی عتبات عالیان می نماید .

تمامی شرکت کنندگان در اردو های زیارتی گروه جهادی زائر اولی های روستاهای محروم مناطق هدف می باشند که خود توان مالی برای این امر را نداشته و گروه جهادی از طریق نیکوکاران هزینه های سفر را تامین می نماید .


لازم به ذکر است که هدف از برگزاری اردوهای زیارتی کار فرهنگی می باشد.


کارگروه عمران

 


این گروه متشکل از اساتید و مهندسین مجرب و تکنسین های فنی متخصص می باشد.

پروژه هایی که در مرحله ی شناسایی توسط تیم عمران ضرورت ساخت آن برای روستا تایید می شود پس از چند مرحله پژوهش ، مطالعه و تحقیق و رای زنی با مسئولان محلی و اهالی روستا و تامین بودجه و مشارکت مردمی برای اجرا در دستور کار تیم عمران قرار می گیرد.

استفاده از( مصالح بومی ، توجه به نقشه و ساختار اقلیم ، پرهیز از هر نوع ساخت سازه ی غیر متعارف و غیر بومی ،ضریب امنیت و استحکام بالا در هر سازه طبق استاندارد های معین شده ،بیمه ی کارگران و کارفرمایان ،الزامی نمودن استفاده از لباس کار و وسایل جانبی در حین کار برای کلیه جهادگران و کارگران روستایی،تعامل دو جانبه با مسئولین مربوطه ی محلی ) جزو لاینفک قوانین کارگروه عمران می باشدکه در تمامی پروژه های عمرانی گروه جهادی لازم الاجرا می باشد.



کارگروه دامپزشکی

 


این تیم متشکل از دامپزشکان متخصص (داخلی دام های بزرگ ، مامایی و بیمارهای تولید مثل ، طیور، جراحی ) ، دامپزشکان عمومی ، تکنسین ، کارشناس ، کاردان های دامپزشکی و…می باشد .

کارگروه دامپزشکی در تمامی مناطق هدف ابتدا به پایش که شامل : بررسی و اخذ تاریخچه بیماری ها ، واکسیناسیون دام ها ، تعداد دام ها ، مشکلات و بیماری ها موجود در روستا می شود، اقدام می کنند.

تیم دامپزشکی موظف به تشکیل جلسات هماهنگی قبل از ماموریت های جهادی و نامه نگاری به سازمان های مربوطه ( اعم از سازمان دامپزشکی  و شبکه دامپزشکی شهرستا ن و … ) اخذ مجوز و هماهنگی به منظور  فعالیت و پیگیری جهت تهیه داروها و تجهیزات با توجه به بیماری ها و نیازهای موجود در منطقه ی هدف می باشد.


(نکته : تمامی دامپزشکان داوطلب جهت ارائه خدمات به عنوان درمانگر در گروه دامپزشکی موظف به دارا بودن شماره نظام دامپزشکی و مهر باشند و درمانگران  این گروه باید دارای حداقل مدرک دکترای عمومی دامپزشکی باشند.

تمامی امور درمانی اعم از ویزیت و تجویز دارو و…  باید توسط درمانگران یا تحت نظارت مستقیم آنان صورت گیرد.

اعضای گروه دامپزشکی حین انجام فعالیت در روستا های هدف ملزم به استفاده از روپوش و لباس مخصوص و متناسب  کار می باشند .

مسئول گروه دامپزشکی موظف است تمامی اعضاء گروه دامپزشکی  را بیمه نماید واین بیمه فقط در گروه جهادی سربازان حضرت زینب(س) و در حین ماموریت اعتبار دارد .)


اقدامات گروه :

  1. سم پاشی جایگاه نگهداری دام و طیور
  2. واکسیناسیون
  3. ویزیت و درمان
  4. مشاوره ( ارائه راهکارهای مهم و کاربردی جهت پرورش بهینه دام و طیور وارائه راهکارهای مدیریت تولید مثل گله)
  5. آموزش و تعلیم به منظور ارتقاء سطح دانش و آگاهی روستاییان جهت پیشگیری از ابتلاء به بیماری های مشترک ، ضرورت واکسیناسیون (مایه کوبی )، ضرورت درمان ضد انگلی و…)


خدایا چنان کن سرانجام کار                      تو خوشنود باشی و ما رستگار


گروه جهادی سربازان حضرت زینب (س) تهران


جهاد ادامه دارد….


یاعلی


Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

http://ashouraeiyan.ir/?p=8712

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: